slider1 slider2 slider3 slider4

SERVICII OFERITE

Tipurile de servicii oferite de spitalul nostru

* pentru pacientii care necesită internare pentru urgenţe medico - chirurgicale, boli acute, cronice şi cei a căror afecţiuni pot fi tratate prin spitalizare de zi.

DOCUMENTE NECESARE

Prezentati-va la internare cu documentele necesare

* adresaţi-vă medicului de familie sau medicului specialist pentru a obţine biletul de trimitere.

CHIRURGIE LAPAROSCOPICA

Incepand cu anul 2012, achizitionarea unui sistem de laparoscopie modern, a facut posibila practicarea interventiilor chirurgicale minim invazive (laparoscopie, toracoscopie) in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”. Posibilitatea acestui tip de tratament asigura rezultatele bune in conditii de confort, suferinta si spitalizare minima.

LASER CHIRURGICAL

Cu sprijinul Rotary Timisoara si a Fundatiei Sensiblu in anul 2011 a fost achizitionat in cadrul Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a spitalului nostru un laser chirurgical cu CO2 de inalta performanta. Avest laser isi gaseste utilitatea intr-o gama larga de interventii chirurgicale, de la cele ale chirurgiei plastice la ORL, ginecologie, dermatologie, chirurgie generala.

Unitatea de Primire Urgenţe

Sef sectie:

Dr. Babeu Alina Maria
Specializare: pediatrie, medic primar

Colectiv medici:

Dr. Babeu Alina Maria - pediatrie, medic primar

Dr. Badea Marius - medicina de urgenta, medic specialist

Dr. But Andra - pediatrie, medic specialist

Dr. Carstea Alexandru - medic rezident medicina de urgenta

Dr. Chelu Felicia - pediatrie, medic primar

Dr. Cretescu Vasilica - medic specialist medicina de urgenta

Dr. Danciu Maria-Simona - medic specialist medicina de urgenta

Dr. Fintineanu Alina - medicina de urgenta, medic primar

Dr. Petre Daciana - pediatrie, medic primar

Dr. Prodan Ilina Daniela - pediatrie, medic primar

Colectiv asistenti:

As. Domaneantu Nicoleta - asistent medical principal cu studii superioare

As. Georoceanu Dinuta - asistent medical principal cu studii superioare

As. Rupa Cristian - asistent medical principal

As. Craciun Calin - asistent medical principal

As. Misaras Laura - asistent medical principal

As. Suta Laura - asistent medical principal

As. Busuioc Roxana - asistent medical principal

As. Ciuverca Corina - asistent medical principal cu studii superioare

As. Petri Diana - asistent medical

As. Popazie leontina - asistent medical

As. Enyedi Zoltan - asistent medical principal cu studii superioare

As. Traila Sebastian - asistent medical

As. Oprita Ionela - asistent medical cu studii superioare

Colectiv infirmiere:

Inf. Dregus Dana

Inf. Marincu Dorina

Inf. Sarbu Florin

Inf. Stoian Maria

Inf. Prangate Aurelia

Inf. Adam Oliviana

Inf. Acsente Giorgiana

Inf. Neamti Rebeca

Inf. Cioata Radosna

Colectiv Ingrijitori de curatenie:

Ingr. Budimir Liliana

Ingr. Nistor Aurelia

Ingr. Nincov Dusita

Colectiv registratori medicali:

Reg. Plesa Erica Mirela

Reg. Hulea Corina

Reg. Leban Elisabeta

Reg. Tent Camelia

Colectiv brancardieri:

Diaconu Nicolae

Goga Robert

Ambulantier:

Orsa Remus

Structura, dotari

Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara a fost înfiinţată în anul 2000, în cadrul programului Remssy, program finanţat de către Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Guvernul Confederaţiei Elveţiene.

UPU funcţionează în clădirea principală a celor două Clinici de Pediatrie, la parter, asigurându-se astfel un acces rapid şi uşor spre camera de resuscitare.

Ca urmare a lucrărilor de reparaţie şi recompartimentare ale spitalului nostru, desfăşurate în perioada noiembrie 2002-iunie 2004, infrastructura secţiei UPU cuprinde:camera de resuscitare, camera de evaluare si tratament imediat, camera de urgente minore, camera personalului + registratura, depozit, sala de asteptare, spatiu administrativ si rampa de acces.

Din structura personalului UPU fac parte:7 medici ( 5- pediatrie, 2 - medicina de urgenta), 13 asistenţi medicali (5 cu studii superioare), 9 infirmiere, 3 ingrijitoare de curatenie, 4 registratori, 2 brancardieri si 1 ambulanţier.

În cadrul spitalului, pentru precizarea unui diagnostic corect avem acces permanent la investigaţii paraclinice (de laborator, radiologie, tomografie computerizata) si consulturi interdisciplinare (pediatrie, chirurgie şi ortopedie pediatrică, NPI, TI) iar în zilele lucrătoare între orele 8-20 consulturi interdisciplinare (ginecologie, dermatologie, ORL, oftalmologie) prin Ambulatoriul de Specialitate al spitalului.

Prin intermediul programului Remssy am beneficiat de aparatură de înaltă performanţă (monitoare, ventilatoare, defibrilator, electrocardiograf, spirometru, otoscop-oftalmoscop, aspirator de secreţii mobil, injectomate, perfuzomate, echipament de telecomunicaţii) putând astfel să asigurăm o asistenţă medicală de urgenţă pediatrică conform unor protocoale elaborate după ultimele date din literatura de specialitate.

Prin amabilitatea directiunii spitalului, s-au achizitionat prin contracte de comodat un aparat de hemograma Drew si un analizor Cobas, astfel incat marea majoritate a analizelor de urgenta, necesare echilibrarii rapide a unui pacient cu cod rosu sau galben (hemoleucograma, Astrup, ionograma sanguina, glicemie, methemoglobina, carboxihemoglobina, acid lactic) se efectueaza in sectie, cu obtinerea rezultatelor in 2-3 minute.

Prin intermediul asociatiei „Scoala mamei junior” , reprezentata de dna dr Ioana Vartosu am primit prin sponsorizare un aparat ECG in anul 2014 si 4 siringomate Fresenius Kabi in ianuarie 2016.

Pentru asigurarea unui ambient plăcut al copiilor, dispunem de o multitudine de jucării de pluş, cărţi de citit şi de colorat, jocuri, televizor, prin intermediul cărora încercăm să le ameliorăm suferinţa şi să le asigurăm o stationare cât mai plăcută în secţia noastră. De-a lungul anilor activitatea s-a intensificat treptat, de la 1401 pacienţi prezentati (în perioada septembrie-decembrie 2000) la peste 26.000 de pacienţi în 2015.

Considerăm că, datorită existenţei şi activităţii secţiei noastre, se asigură o asistenţă medicală de urgenţă pediatrică promptă şi calificată, un triaj corect al cazurilor, ceea ce a dus la o mai bună îngrijire a micilor noştri pacienţi, la scăderea numărului de internări şi a mortalităţii infantile.


Banner Asociatia pentru Spitalul de copii Louis Turcanu
Banner Ecografii performante