Casa Ronald McDonald Timișoara

  

 

CASA RONALD MCDONALD TIMIŞOARA

Casa Ronald McDonald Timișoara a fost inaugurată pe  5 august 2008 și se află situată  în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”. În 2019 Casa a fost extinsă cu  10 camere, în prezent având 24 de camere cu baie proprie și dispune de zone comune, cum ar fi camera de zi, bucătăria, spălătoria sau loc de joacă pentru copii. Pe durata șederii , În funcție  de resursele disponibile, familiilor li se oferă masă caldă și pachete cu bunuri de primă necesitate.

În martie 2022 Fundația pentru Copii Ronald McDonald a obținut acreditarea ca furnizor de servicii sociale, iar din luna octombrie 2022  Casa Ronald McDonald Timișoara a fost licențiată ca Centru de Suport pentru situații de urgență/criză Ronald McDonald Timișoara. Principala funcție pe care dorește să o îndeplinească Centrul de suport pentru situații de urgență/criză “Ronald McDonald Timișoara” este de a oferi servicii sociale prin asigurarea următoarelor activități:

 • servicii de asistență socială,
 • consiliere psihologică,
 • consiliere juridică,
 • consiliere spirituală,
 • găzduirea în situație de criză, pe o perioada determinată de perioada de internare a copilului în spital, în Casa Ronald McDonald Timișoara.
 
 

CUM MĂ CAZEZ?

 1. Medicul va apela telefonic Managerul Casei înainte de a trimite o familie spre cazare pentru a verifica dacă există camere disponibile și va informa familia cu privire la șederea la Casa Ronald McDonald.
 2. Familia este trimisă spre cazare la Casa Ronald McDonald însoțită de către un reprezentant al Spitalului (infirmieră, asistentă, medic) și cu adeverință tip completată, semnată și ștampilată.
 3. Managerul Casei va prelua familia și va începe procesul de cazare.
 

CRITERII DE SELECŢIE:

 1. Copilul și aparținătorul sunt internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara și pot fi cazați la Casa Ronald McDonald exclusiv pe durata internării copilului.
 2. Domiciliul familiei este în afara localității Timișoara și/sau la cel puțin 50 km distanță de Timișoara. Fac excepție mamele lăuze care alăptează, cu domiciliul în Timișoara.
 3. Familia are o situație materială modestă/precară.
 4. Durata tratamentului/gravitatea cazului: copilul necesită internare pe perioade mai lungi de 3-4 nopți.
Este permisă cazarea sau rămânerea peste noapte în Casa Ronald McDonald a copiilor internați în spital numai cu acordul în scris al medicului, prin completarea adeverinței tipizat și dacă starea de sănătate le permite.

FUNDAȚIA PENTRU COPII RONALD MCDONALD

Povestea Fundației pentru Copii Ronald McDonald din România a început acum 25 de ani, în anul 1998, de la un vis – să luptăm pentru Binele copiilor din țara noastră, prin crearea și susținerea programelor care le îmbunătățesc direct sănătatea și bunăstarea.

Fundația a dezvoltat proiecte și a investit în comunități locale, preponderent în domeniile sănătății și educației și a devenit, în scurt timp un aliat atât al copiilor bolnavi, cât și al părinților acestora, oferind un sprijin real și extrem de necesar, dar și complementar celui oferit prin sistemele publice de asistență.

 

Către pagina fundației

 

GALERIE FOTO 

   

 

  

CONTACT

Adresa: Str. Doctor Iosif Nemoianu, nr. 3, Timișoara, județul Timiș

 – în incinta Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”

Persoană de contact: Daniela Cătăneț

E-mail: casatm.rmhc@ro.mcd.com

Telefon: 0356 100 763