SERVICII OFERITE

Tipurile de servicii oferite de spitalul nostru

* pentru pacientii care necesită internare pentru urgenţe medico - chirurgicale, boli acute, cronice şi cei a căror afecţiuni pot fi tratate prin spitalizare de zi.

DOCUMENTE NECESARE

Prezentati-va la internare cu documentele necesare

* adresaţi-vă medicului de familie sau medicului specialist pentru a obţine biletul de trimitere.

CHIRURGIE LAPAROSCOPICA

Incepand cu anul 2012, achizitionarea unui sistem de laparoscopie modern, a facut posibila practicarea interventiilor chirurgicale minim invazive (laparoscopie, toracoscopie) in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”. Posibilitatea acestui tip de tratament asigura rezultatele bune in conditii de confort, suferinta si spitalizare minima.

LASER CHIRURGICAL

Cu sprijinul Rotary Timisoara si a Fundatiei Sensiblu in anul 2011 a fost achizitionat in cadrul Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a spitalului nostru un laser chirurgical cu CO2 de inalta performanta. Avest laser isi gaseste utilitatea intr-o gama larga de interventii chirurgicale, de la cele ale chirurgiei plastice la ORL, ginecologie, dermatologie, chirurgie generala.

Informatii generale

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României. Este un spital cu tradiție, înființat în anul 1903 și având o activitate profesionala diversificata ce acoperă toată gama specialităților pediatrice.

Spitalul are profil de urgență fiind din acest de vedere, principala unitate medicală desemnată să trateze urgențe medicale și chirurgical-ortopedice la copil. Din structura spitalului face parte Unitatea de Primire a Urgențelor, compartiment cu program permanent dedicat asigurării serviciilor medicale de urgență. Activitatea medicală este asigurată în permanență de un număr de 3 lini de gardă pediatrie, 2 lini de gardă chirurgie și ortopedie pediatrică, o linie de gardă anestezie și terapie intensivă, o linie de gardă neonatologie, o linie de gardă ORL.

Spitalul este centru de pregătire medicală universitară și postuniversitară fiind afiliat ca spital universitar Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara. Unitatea medicală a devenit spital universitar din anul 1950 aici desfășurându-se activitatea didactică cu studenții Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara. Totodată spitalul este și sediul pregătiri medicilor rezidenți în diferite specialități cu profil pediatric, de - a lungul timpului in clinicile sale s-au format generații de medici specialiști în pediatrie, de chirurgie si ortopedie infantilă..

Din punct de vedere științific spitalul are o activitate diversă, fiind implicat în mai multe proiecte de cercetare științifică medicală, în proiecte de cercetare doctorală și studii clinice ale căror rezultate au fost prezentate în publicații de prestigiu naționale și internaționale.

Proiectele noastre de viitor includ extinderea activităților medicale către neurochirurgie infantilă, chirurgie spinală la copii, construirea unei noi clădiri pentru secția de chirurgie și Ortopedie Pediatrică și dotarea spitalului cu echipamente medicale de înaltă performanță, Tomograf, RMN, echipamente pentru chirurgie laparoscopică.