SERVICII OFERITE

Tipurile de servicii oferite de spitalul nostru

* pentru pacientii care necesită internare pentru urgenţe medico - chirurgicale, boli acute, cronice şi cei a căror afecţiuni pot fi tratate prin spitalizare de zi.

DOCUMENTE NECESARE

Prezentati-va la internare cu documentele necesare

* adresaţi-vă medicului de familie sau medicului specialist pentru a obţine biletul de trimitere.

CHIRURGIE LAPAROSCOPICA

Incepand cu anul 2012, achizitionarea unui sistem de laparoscopie modern, a facut posibila practicarea interventiilor chirurgicale minim invazive (laparoscopie, toracoscopie) in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”. Posibilitatea acestui tip de tratament asigura rezultatele bune in conditii de confort, suferinta si spitalizare minima.

LASER CHIRURGICAL

Cu sprijinul Rotary Timisoara si a Fundatiei Sensiblu in anul 2011 a fost achizitionat in cadrul Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a spitalului nostru un laser chirurgical cu CO2 de inalta performanta. Avest laser isi gaseste utilitatea intr-o gama larga de interventii chirurgicale, de la cele ale chirurgiei plastice la ORL, ginecologie, dermatologie, chirurgie generala.

Laborator Clinic de Analize Medicale

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 25
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 26
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 27
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 28
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 29

Sef sectie:

Conf. Dr. Horhat Florin George
Specializare: medic primar laborator clinic

Adresa:

AMBULATOR INTEGRAT – Spital Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” Str. Dr. Iosif Nemoianu nr. 2, 300011, Timişoara

Contact:

  • Telefon programare: 0256/203303 / interior 202, 0732 890 573
  • Telefon Garda Laborator: 0732 890 574
  • Program ambulator: Luni- Vineri, intre orele 8-15

Colectiv medici:

Dr. Baica Mihaela - medic primar

Dr. Cernat Laura Monica - medic primar medicina de laborator

Conf. Dr. Horhat Florin George - medic primar laborator clinic

Dr. Lelik Mihaela - medic primar

Dr. Trasca Miliana - medic primar

Structura, dotari:

Rezultatele analizelor de laborator reprezintă un pas important în stabilirea diagnosticului.De aceea,în laboratorul nostru se efectuează atat determinări de rutină precum şi investigatii speciale cum ar fi: Imunofenotipare (T/B/NK), autoimunitate, teste de screening neonatal pentru fenilcetonurie şi hipotiroidie congenitală.

Laboratorul Clinic de Analize Medicale al Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara este acreditat RENAR pentru activitatea de analize medicale conform SR EN ISO 15189:2013

Calitatea rezultatelor este garantată atât de infrastructura materială a laboratorului (tehnică și  aparatură de înaltă performanță), cât și a utilizării reactivilor de calitate. Întregul proces de analizare și procesare a produselor biologice este verificat periodic prin sistemul de control extern al calităţii.

Personalul laboratorului este dedicat activităţii permanente de susţinere şi îmbunătăţire a performanţei şi profesionalismului, prin educaţie medicală continuă, feed-back şi evaluare periodică, promovează calitatea, competenţa, echitatea şi responsablitatea, respectând totodată confidenţialitatea în ceea ce priveşte datele personale, starea de sănătate şi rezultatele investigaţiilor medicale ale pacienţilor cu care personalul vine în contact.

Investigațiile pot fi efectuate în baza biletului de trimitere emis de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate (bilet de trimitere simplu sau bilet de trimitere decontat CJAS)

Se asigura si servicii medicale contracost la preturi corecte conform anexei de preturi.

 

HEMATOLOGIE

·         Analizor automat de hematologie SYSMEX XN 1000

·         Analizor automat de coagulare ACL TOP

·         Microscoape optice Nikon ALPHAPHOT

·         Microscoape optice Nikon ECLIPSE E100


COAGULARE

·         SYSMEX CS-2000i


BIOCHIMIE

·         COBAS c501

·         COBAS C 6000


BIOCHIMIE URINA

·         URIPATH READER 300

IMUNOLOGIE

·         COBAS e411

·         COBAS C 6000

BACTERIOLOGIE

·        VITEK 2 COMPACT

·        UNYVERO IDENTIFICARE BACTERIANA DIRECT DIN PRODUS PATOLOGIC- Real time PCR

Invatamant medical:

 

Recoltarea probelor biologice se face in Ambulatorul integrat din cladirea policlinicii al Spitalului de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu”, de luni pana vineri, intre orele 8-15, iar buletinele de analize medicale se ridica de la fisierul ambulatorului integrat intre orele 8-18.

Laboratorul de analize medicale este dotat cu aparatura performanta si personal bine pregatit, contribuind la pregatirea profesionala a studentilor si absolventilor U.M.F “Victor Babes” Timisoara, UVT-Facultatea de Biologie.