SERVICII OFERITE

Tipurile de servicii oferite de spitalul nostru

* pentru pacientii care necesită internare pentru urgenţe medico - chirurgicale, boli acute, cronice şi cei a căror afecţiuni pot fi tratate prin spitalizare de zi.

DOCUMENTE NECESARE

Prezentati-va la internare cu documentele necesare

* adresaţi-vă medicului de familie sau medicului specialist pentru a obţine biletul de trimitere.

CHIRURGIE LAPAROSCOPICA

Incepand cu anul 2012, achizitionarea unui sistem de laparoscopie modern, a facut posibila practicarea interventiilor chirurgicale minim invazive (laparoscopie, toracoscopie) in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”. Posibilitatea acestui tip de tratament asigura rezultatele bune in conditii de confort, suferinta si spitalizare minima.

LASER CHIRURGICAL

Cu sprijinul Rotary Timisoara si a Fundatiei Sensiblu in anul 2011 a fost achizitionat in cadrul Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a spitalului nostru un laser chirurgical cu CO2 de inalta performanta. Avest laser isi gaseste utilitatea intr-o gama larga de interventii chirurgicale, de la cele ale chirurgiei plastice la ORL, ginecologie, dermatologie, chirurgie generala.

Secția Clinică Pneumologie

Sef sectie:

Dr. Popescu Ileana
Specializare: medic primar pneumolog

Colectiv medici:

Dr. Cristescu Simona - medic primar pneumolog

Dr. Popescu Ileana - medic primar pneumolog

Structura, dotari:

Are un istoric de 5 decenii, acum funcţionând cu un număr de 30 de paturi, împărţită pe 2 compartimente:
  • Pneumologie – 12 paturi
  • Pneumoftiziologie – 18 paturi

Beneficiază de încadrare şi personal medical de înaltă calificare precum şi de personal mediu şi auxiliar cu foarte bună pregătire profesonală şi bogată experienţă profesională.

Sunt investigaţi şi trataţi copii (0 – 18 ani), cu afecţinuni bronhopulmonare nespecifice, cât şi specifice. Pacienţii beneficiază de o largă paletă de investigaţii de laborator precum şi de investigaţii imagistice – standard (radiografii, radioscopii, ecografii) şi de înaltă performanţă – CT, RMN. Secţia este dotată şi cu un Spirometru, pentru diagnosticarea şi monitorizarea afecţiunilor obstructive şi / sau restrictive.