SERVICII OFERITE

Tipurile de servicii oferite de spitalul nostru

* pentru pacientii care necesită internare pentru urgenţe medico - chirurgicale, boli acute, cronice şi cei a căror afecţiuni pot fi tratate prin spitalizare de zi.

DOCUMENTE NECESARE

Prezentati-va la internare cu documentele necesare

* adresaţi-vă medicului de familie sau medicului specialist pentru a obţine biletul de trimitere.

CHIRURGIE LAPAROSCOPICA

Incepand cu anul 2012, achizitionarea unui sistem de laparoscopie modern, a facut posibila practicarea interventiilor chirurgicale minim invazive (laparoscopie, toracoscopie) in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”. Posibilitatea acestui tip de tratament asigura rezultatele bune in conditii de confort, suferinta si spitalizare minima.

LASER CHIRURGICAL

Cu sprijinul Rotary Timisoara si a Fundatiei Sensiblu in anul 2011 a fost achizitionat in cadrul Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a spitalului nostru un laser chirurgical cu CO2 de inalta performanta. Avest laser isi gaseste utilitatea intr-o gama larga de interventii chirurgicale, de la cele ale chirurgiei plastice la ORL, ginecologie, dermatologie, chirurgie generala.

Unitatea de Primire Urgenţe

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 30
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 31
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 32
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 33
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 34
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara - Galerie foto 35

Sef sectie:

Dr. Babeu Alina Maria
Specializare: pediatrie, medic primar

Colectiv medici:

Dr. Babeu Alina Maria - pediatrie, medic primar

Dr. Badea Marius - medicina de urgenta, medic specialist

Dr. Carstea Alexandru Nicolae - medicina de urgenta, medic specialist

Dr. Chelu Felicia - pediatrie, medic primar

Dr. Cretescu Vasilica Cristina - medicina de urgenta, medic primar

Dr. Danciu Maria-Simona - medicina de urgenta, medic primar

Dr. Fintineanu Alina - medicina de urgenta, medic primar

Dr. Petre Daciana - pediatrie, medic primar

Dr. Prodan Ilina Daniela - pediatrie, medic primar

Dr. Tent Andra - Pediatrie, medic primar (concediu medical)

Dr. Vasilie Larisa - pediatrie, medic specialist

Colectiv asistenti:

As. Domaneantu Nicoleta - asistent medical principal cu studii superioare, asistent sef
As. Georoceanu Dinuta - asistent medical principal cu studii superioare
As. Rupa Cristian - asistent medical principal
As. Craciun Calin - asistent medical principal
As. Misaras Laura - asistent medical principal
As. Suta Laura - asistent medical principal (concediu medical)
As. Busuioc Roxana - asistent medical principal (concediu ingrijire copil)
As. Petri Diana - asistent medical
As. Popazie Leontina - asistent medical
As. Enyedi Zoltan - asistent medical principal cu studii superioare
As. Traila Sebastian - asistent medical
As. Oprita Ionela - asistent medical cu studii superioare
As. Smarandache Stefan – asistent medical
As. Man Maria – asistent medical
As Adam Oliviana – asistent medical (pe perioada determinata)

Colectiv infirmiere:

Inf. Dregus Dana
Inf. Marincu Dorina
Inf. Sarbu Florin
Inf. Prangate Aurelia
Inf. Acsente Giorgiana
Inf. Neamti Rebeca
Inf. Cioata Radosna
Inf Popa Liliana
Inf Panduru Corina

Colectiv Ingrijitori de curatenie:

Ingr. Budimir Liliana
Ingr. Nistor Aurelia
Ingr. Nincov Dusita
Ingr Todor Mirela

Colectiv registratori medicali:

Reg. Lobont Erica Mirela 
Reg. Hulea Corina 
Reg. Ganea Gabriela 
Reg. Tent Camelia 

Colectiv brancardieri:

Diaconu Nicolae
Oprea Ion
Dragan Petre
Berar Ioan

Structura, dotari

Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara a fost înfiinţată în anul 2000, în cadrul programului Remssy, program finanţat de către Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Guvernul Confederaţiei Elveţiene.

UPU funcţionează în clădirea principală a celor două Clinici de Pediatrie, la parter, asigurându-se astfel un acces rapid şi uşor spre camera de resuscitare.

Ca urmare a lucrărilor de reparaţie şi recompartimentare ale spitalului nostru, desfăşurate în perioada noiembrie 2002-iunie 2004, infrastructura secţiei UPU cuprinde: camera de resuscitare (1 loc), camera de evaluare si tratament imediat (4 locuri), camera de urgente minore (4 locuri), camera personalului + registratura, depozit, sala de asteptare, spatiu administrativ si rampa de acces.

Din structura personalului UPU fac parte: 11 medici, 14 asistenţi medicali, 9 infirmiere, 4 ingrijitoare de curatenie, 4 registratori si 4 brancardieri.

În cadrul spitalului, pentru precizarea unui diagnostic corect avem acces permanent la investigaţii paraclinice (de laborator, radiologie, tomografie computerizata) si consulturi interdisciplinare (pediatrie, chirurgie şi ortopedie pediatrică, NPI, TI) iar în zilele lucrătoare între orele 8-20 consulturi interdisciplinare (ginecologie, dermatologie, ORL, oftalmologie) prin Ambulatoriul de Specialitate al spitalului.

Prin intermediul programului Remssy am beneficiat de aparatură de înaltă performanţă (monitoare, ventilatoare, defibrilator, electrocardiograf, spirometru, otoscop-oftalmoscop, aspirator de secreţii mobil, injectomate, perfuzomate, echipament de telecomunicaţii) putând astfel să asigurăm o asistenţă medicală de urgenţă pediatrică conform unor protocoale elaborate după ultimele date din literatura de specialitate.

Prin amabilitatea directiunii spitalului, s-au achizitionat prin contracte de comodat un aparat de hemograma Drew si un analizor Radiometer ABL 90, astfel incat marea majoritate a analizelor de urgenta, necesare echilibrarii rapide a unui pacient cu cod rosu sau galben (hemoleucograma, Astrup, ionograma sanguina, glicemie, methemoglobina, carboxihemoglobina, acid lactic) se efectueaza in sectie, cu obtinerea rezultatelor in 2-3 minute.

Prin intermediul asociatiei „Scoala mamei junior” , reprezentata de dna dr Ioana Vartosu am primit prin sponsorizare un aparat ECG in anul 2014, 4 siringomate Fresenius Kabi in ianuarie 2016, 6 perfuzomate Fresenius in ianuarie 2017, in martie 2018 - 2 capnografe, 9 aparate de aerosoli, 4 seturi de tensiometre manuale, 30 cutii de depozitare iar in februarie 2019 - 2 seturi de acces intraosos

Prin programul Bancii Mondiale in perioada 2016 – 2018,  la aparatura sectiei s-au adaugat monitoare Edan, monitor de triaj Edan, ecograf General Motors, ventilatoare Drager, ventilatoare portabile Newport, defibrilatoare, incubator de transport nou-nascuti, paturi de incalzire, set de resuscitare, sisteme de administrare lichide sub presiune, incalzitor de sange etc.

Pentru asigurarea unui ambient plăcut al copiilor, dispunem de o multitudine de jucării , cărţi de citit şi de colorat, jocuri, televizor, prin intermediul cărora încercăm să le ameliorăm suferinţa şi să le asigurăm o stationare cât mai plăcută în secţia noastră.

De-a lungul anilor activitatea s-a intensificat treptat, de la 1401 pacienţi prezentati (în perioada septembrie-decembrie 2000) la aproape 31.000 de pacienţi în 2018.
         Considerăm că, datorită existenţei şi activităţii secţiei noastre, se asigură o asistenţă medicală de urgenţă pediatrică promptă şi calificată, un triaj corect al cazurilor, ceea ce a dus la o mai bună îngrijire a micilor noştri pacienţi, la scăderea numărului de internări şi a mortalităţii infantile.


Raport activitate 2018