SERVICII OFERITE

Tipurile de servicii oferite de spitalul nostru

* pentru pacientii care necesită internare pentru urgenţe medico - chirurgicale, boli acute, cronice şi cei a căror afecţiuni pot fi tratate prin spitalizare de zi.

DOCUMENTE NECESARE

Prezentati-va la internare cu documentele necesare

* adresaţi-vă medicului de familie sau medicului specialist pentru a obţine biletul de trimitere.

CHIRURGIE LAPAROSCOPICA

Incepand cu anul 2012, achizitionarea unui sistem de laparoscopie modern, a facut posibila practicarea interventiilor chirurgicale minim invazive (laparoscopie, toracoscopie) in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”. Posibilitatea acestui tip de tratament asigura rezultatele bune in conditii de confort, suferinta si spitalizare minima.

LASER CHIRURGICAL

Cu sprijinul Rotary Timisoara si a Fundatiei Sensiblu in anul 2011 a fost achizitionat in cadrul Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a spitalului nostru un laser chirurgical cu CO2 de inalta performanta. Avest laser isi gaseste utilitatea intr-o gama larga de interventii chirurgicale, de la cele ale chirurgiei plastice la ORL, ginecologie, dermatologie, chirurgie generala.

Programe de cercetare in derulare

Screeningul bolilor metabolice la nou născut și diagnostic molecular genetic al bolilor ereditare: realizarea de infrastructura euroregionala
Acronim: SCREENGEN
Perioada de desfășurare: 2011 – 2013

Parteneri
Lider de proiect: Universitatea din Szeged, Ungaria
Partener 1: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timișoara, Romania
Partener 2: Universitatea „Vasile Goldis” Arad, Romania

Descrierea proiectului
Proiectul are ca scop realizarea cooperării transfrontaliere pentru diagnosticarea timpurie a unor boli ereditare grave (fenilcetonurie, boala de metabolism tetrahidrobiopterin, hipotiroidism, galactozemie,deficit de 21 hidroxilază, hemofilie, boala Duchenne, fibroza chistica) şi asigurarea accesului populaţiei în mod egal la diagnostic. Grupul ţintă este reprezentat de noii născuţi şi bolnavii suferinzi de boli rare, respectiv familiile lor. Succesul proiectului va fi asigurat prin crearea unui centru de metabolism la Arad, dezvoltarea armonioasă şi complementară a centrelor de metabolism şi laboratoarelor genetice de la Timişoara şi Szeged, realizarea în comun a investigaţiilor, schimb de experienţă, organizare de evenimente profesionale comune, informarea populaţiei. Prin realizarea sistemului de screening transfrontalier vor dispărea inegalităţile existente între cele trei judeţe. Diagnosticarea şi terapia precoce va contribui la prevenirea sechelelor grave şi a decesului, sau respectiv la încetinirea progresului.

web: www.screengen.ro
e-mail: screengen@gmail.com

Document PDF Screeningul bolilor metabolice la nou născut și diagnostic molecular genetic al bolilor ereditare: realizarea de infrastructura euroregionala

Strategie comună pentru prevenirea și tratamentul patologie șoldului în zona transfrontalieră Ungaria-Romania
Acronim: HIP-PAT-HU-RO
Perioada de desfășurare: 01.02.2012 - 31.01.2013

Parteneri
Lider de proiect: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, România
Partener: Universitatea din Szeged, Ungaria

Descrierea proiectului
Displazia congenitală de șold este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale nou-născutului și sugarului. Cheia unui tratament eficient este un diagnostic precis și precoce a afecțiunii. Acest proiect are ca scop realizarea unei cooperării între două dintre principalele centre medicale cu profil pediatric din zona transfrontalier Ungaria – România în vederea diagnosticului precoce și a tratamentului patologiei șoldului la copil. Sunt vizate atât aspecte ce țin diagnosticul modern, clinic și ecografic al displaziei de șold la copil cât și aspecte ce țin de tratamentul minim invaziv al acestei afecțiuni, tratamentul artroscopic. Se dorește o îmbunătățire a accesului populației la aceste metode moderne de diagnostic și tratament precum și o creștere a calității actului medical prin creșterea pregătirii profesioniștilor din domeniu.

web: www.hippat.ro
e-mail: hippat@gmail.com

Document PDF Strategie comună pentru prevenirea și tratamentul patologie șoldului în zona transfrontalieră Ungaria-Romania