SERVICII OFERITE

Tipurile de servicii oferite de spitalul nostru

* pentru pacientii care necesită internare pentru urgenţe medico - chirurgicale, boli acute, cronice şi cei a căror afecţiuni pot fi tratate prin spitalizare de zi.

DOCUMENTE NECESARE

Prezentati-va la internare cu documentele necesare

* adresaţi-vă medicului de familie sau medicului specialist pentru a obţine biletul de trimitere.

CHIRURGIE LAPAROSCOPICA

Incepand cu anul 2012, achizitionarea unui sistem de laparoscopie modern, a facut posibila practicarea interventiilor chirurgicale minim invazive (laparoscopie, toracoscopie) in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu”. Posibilitatea acestui tip de tratament asigura rezultatele bune in conditii de confort, suferinta si spitalizare minima.

LASER CHIRURGICAL

Cu sprijinul Rotary Timisoara si a Fundatiei Sensiblu in anul 2011 a fost achizitionat in cadrul Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a spitalului nostru un laser chirurgical cu CO2 de inalta performanta. Avest laser isi gaseste utilitatea intr-o gama larga de interventii chirurgicale, de la cele ale chirurgiei plastice la ORL, ginecologie, dermatologie, chirurgie generala.

Programe de cercetare incheiate

Corelarea aspectelor clinice, genetice si epigenetice implicate in etiologia sindroamelor Prader-Willi/Angelman: model de abordare multidisciplinara a bolilor rare in Romania
Coordonator: Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes”, Timisoara
Director de proiect: Prof. Univ. Dr. Maria Puiu

Parteneri:
  • Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu”, Timisoara
  • Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti
  • Institutul National de Virusologie „Stefan Nicolau” Bucuresti
  • Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi
  • Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca
  • Asociatia Prader-Willi Romania
  • Institutul National de Endocrinologie „C. I. Parhon” Bucuresti

Proiectul isi propune investigarea multidisciplinara integrata a Sindroamelor Prader-Willi si Angelman, boli genetice care ridica probleme complexe de diagnostic, tratament si ingrijire.

Proiectul va asigura prin partenerii din intreaga tara studiile clinice, genetice si epigenetice in aceste boli, stabilind schema standard pentru diagnosticarea precoce si pentru o mai buna practica in sistemul de sanatate si social privind persoanele cu aceste afectiuni.

Perioada de desfasurare 2008 – 2011.

Program finantat de ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin intermediul centrului National de Management de Programe.

www.cnmp.ro
www.uefiscdi.gov.ro


Document PDF Vezi documentul in format PDF